25 februari 2013

Welkom op Ratatouille Bruxelloise

VAN DE REDACTIEHallo! Bonjour! Hi! Buenos días! Здравствуй!

Welkom op Ratatouille Bruxelloise, een blog van tien journalistiekstudenten op zoek naar actueel, culinair en cultureel Brussel. Hou jij ook van Thaïs eten, Zuid-Amerikaanse dans en Afrikaanse kunst? Dan ben je hier op de juiste plaats!


Brussel telt 1,2 miljoen inwoners. Meer dan de helft daarvan is van buitenlandse afkomst. De hoofdstad van Europa ligt dan wel in België, maar eigenlijk ligt Brussel een beetje in alle landen van de wereld. Onze hoofdstad is een kleurrijke stad waar je als cultuurliefhebber en gastronoom je hart kan ophalen. Hongaren, Indiërs, Marokkanen, Brazilianen, Nederlanders, je hebt ze allemaal in Brussel. Wil jij graag die andere culturen ontdekken? Stay tuned!

Elke week posten we een mix van restauranttips, reviews van concerten, tentoonstellingen die je zeker niet mag missen en nog veel meer. Ben je op zoek naar een goed Afrikaans boek of zegt die tentoonstelling over Mexico je wel iets? Bezoek dan zeker de rubriek Courgette culturelle, waar we wekelijks tentoonstellingen, concerten en films bespreken. Of heb je net grote honger? Houd dan onze rubriek Tomate culinaire in de gaten. Daar vind je restauranttips en reviews van restaurantjes met eten uit alle hoeken van de wereld. Naast culinair en cultureel Brussel komt ook de actualiteit aan bod. Hierover lees je meer in de rubriek Aubergine actuelle.

Naast de drie thema’s die wekelijks aan bod komen is er nog de agenda en onze twee rubrieken: Tourist Tuesday en Wieblaft?!. In Tourist Tuesday laten we elke dinsdag de toerist in onze hoofdstad aan het woord en in Wieblaft?! is het aan jullie! Elke week kan je raden welke taal je hoort in het bijgevoegde geluidsfragment. Een beloning volgt! Houd ook zeker onze agenda in de gaten als je Brussel van dichterbij wilt meemaken. Daar vind je tentoonstellingen, concerten, workshops en nog veel meer activiteiten.

Morgen vliegen we erin en zetten we onze eerste post online! Zorg dat je er bij bent en vergezel ons in onze zoektocht naar Brusselse multiculturatatouilliteit.

Warme groe(n)tjes van achter het fornuis.

De redactie van Ratatouille Bruxelloise

P.S.: Heb je een opmerking, een tip of gewoon een vraag? Laat gerust een bericht achter op de blog of stuur ons een mailtje. Vergeet ook onze facebook- en twitterpagina's niet in het oog te houden. Shoot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!