26 februari 2013

Tourist Tuesday: Brussel, de allersaaiste stad?

INE D'HOE & MARLOU SARIS
Foto's: Marlou SarisIn Tourist Tuesday zullen wij wekelijks de straat op gaan om toeristen naar hun mening te vragen over één specifiek onderwerp. Deze eerste week waren we (natuurlijk) op de Grote Markt, hét toeristisch hart van onze stad. En omdat Brussel onlangs nog op de website van Knack Weekend in het rijtje "saaiste steden ter wereld" belandde, was de keuze voor onze allereerste straatvraag niet zo moeilijk:

Wat is de saaiste stad waar jij ooit bent geweest?


Nick (19) en mede uitwisselingsstudenten, uit "allerlei landen in Azië"
"Dat is echt moeilijk... Of nee, toch niet: China! Ergens in China dan hè, sommige steden. Ze zijn allemaal zo groot, overal zijn er mensen en er is helemaal niet veel te doen. Brussel vind ik juist heel interessant en het openbaar vervoer hier werkt zo goed. Je neemt gewoon de bus of de metro, en dan ben je zo waar je wil zijn."


Blandine (22), Frankrijk
"Ik ben al op veel plekken geweest en vind geen enkele stad saai. Nu studeer ik als uitwisselingsstudent in Louvain-la-Neuve en... daar is het eigenlijk wel saai! Het is een echte studentenstad en dat is 's avonds wel leuk met allerlei feestjes, maar overdag is er weinig aan. Daarom ben ik blij dat ik soms naar Brussel kan vluchten, hier is het veel leuker."

Piet en vrienden (19), Duitsland
"De saaiste stad ter wereld is Bochum, in Duitsland. Daar is het vies en lelijk, het is een echte industriestad. Je kunt er wel leuk uitgaan - 's nachts zie je toch niet goed hoe lelijk het is, maar overdag hoef je er dus echt niet naartoe. We zijn pas tien minuten in Brussel, maar tot nu toe vind ik het heel mooi, vooral de gebouwen! Wij komen uit Dortmund - een stad die helemaal platgebombardeerd is tijdens de oorlog - en oude architectuur is dus iets wat wij niet zo vaak zien."

Matthieu (36) en Létitia, Frankrijk
"Wij hebben een jaar in Châteauroux gewoond, in hartje Frankrijk, en dat was echt heel saai. Op een militaire basis en bioscoop na, heb je er gewoon niets. Daar waren wij dan ook nog het meest, in de bioscoop."


Mengching (22), Taiwan
"Euh... Milaan! Daar is heel weinig te doen. Je hebt natuurlijk de Dom van Milaan en die is mooi, maar verder is er weinig anders-dan-anders te zien. Er is niet echt lekker eten ofzo. Hier in Brussel verheug ik me op de wafels, chocola en friet. Ik heb gehoord dat dat allemaal heel lekker is!"

Joao (24), Daniel (25) en Goncalo (29), Portugal
In koor, zonder ook maar een seconde na te denken: "Milaan!" "Milaan is wel mooi hoor, maar het is er gewoon saai. De bezienswaardigheden - het kasteel en de Dom enzo - heb je in een middagje gezien, of als je niet zo snel bent in een dag misschien. Je hoeft er niet lang op vakantie te zijn in elk geval."

Wat is de saaiste stad waar jíj bent geweest? Doe mee met de poll hier links, of laat het ons weten in een reactie.

3 opmerkingen:

  1. Ik was twee jaar geleden in een ander Duits stadje (Ormont), dat nogal saai was, maar waar ik het ironisch genoeg heel leuk had. Ik zat daar namelijk met vrienden in een oude boerderij met houtkachel en het enige café was in onze achtertuin :) .. Wel fijne sneeuwwandelingen gemaakt (oké misschien was het er toch niet zo heel erg saai :p)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt inderdaad zó saai nog niet, maar meer dankzij de dingen die je deed dan de omgeving, dus. Dat is goed om te onthouden :)

      Verwijderen

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!