04 maart 2013

Courgette Culturelle: Hors Pistes brengt hedendaags circus

ANKE SCHOUKENSVergeet leeuwentemmeracts, olifanten en clowns. Van 22 februari tot 9 maart biedt het circusfestival Hors Pistes een kijk op het hedendaagse circus waarin verhalen en scenografie centraal staan.

De circuskaravaan van Hors Pistes brengt om de twee jaar het beste van het internationaal circus naar De Hallen van Schaarbeek. Het festival presenteert hedendaagse circusvoorstellingen van internationaal en nationaal talent. Die talenten laten zich vooral inspireren door theater, dans en muziek.

Het programma

In 'Sinué' klimmen de vijf acrobaten van Feria Musica steeds hoger en hoger. Op hun klimparcours komen ze een aantal hindernissen tegen. Compagnie Carré Curieux zoekt het in de poëzie en de humor. In de voorstelling 'Le Passage' brengt het gezelschap de overgang van leven naar dood op het podium. Yoann Bourgeois pakt het in 'L'art de la Fugue' dan weer erg minimalistisch aan. Een piano, een trampoline en twee acrobaten die spelen met de wetten van de zwaartekracht. In 'L’après-midi d'un foehn' van Phia Menard brengt een feeëriek ballet ons onuitputtelijk verlangen naar vrijheid in beeld.

Claudio Stellato - Bron: Les Halles
Vlaamse steun

Het Circuscentrum is één van de vier Europese partners van deze voorstelling. Op die manier wil het centrum de kwaliteit van het circus in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel verbeteren. Zo is Claudio Stellato een voorbeeld van Belgisch circustalent. In 'L’autre' neemt hij de toeschouwer mee in een mysterieuze wereld waarin de wetten van de fysica, de tijd en de ruimte op hun kop staan.

Tot 9 maart staat de circuskring van Hors Pistes opgesteld in De Hallen van Schaarbeek. Meer informatie en het volledig programma vind je op de website van de Hallen.


   De Hallen van Schaarbeek
   Rue Royal Sainte-Marie 22
   1030 Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!