08 maart 2013

Tomate Culinaire: Exotische taferelen in El Metteko

VALERIE RENAERSDe exotische keukens van Zuid-Amerika, Afrika en Azië zijn in. Op de drukke Anspachlaan kan je proeven van al deze continenten in de vele buitenlandse restaurantjes. El Metteko is er zo één.

Bron: Flickr.com, specialkil2009

Gezellige drukte

El Metteko ligt in het hart van Brussel, vlak naast de statige Beurs. De zwoele latinomuziek verleidt je naar binnen in dit gezellige restaurantje, en eens binnen veroveren de sfeer, de muziek, het interieur, de warme mensen, de houten vloer en de prachtige bar je hart.

De snelle dienster begroet ons met een vriendelijke lach en biedt ons de kaart aan, amper twee minuten nadat we plaats hebben genomen aan een van de houten tafeltjes. Een snelle blik over de menukaart laat je al watertanden bij de verschillende gerechten (het menu kan je trouwens ook vinden op hun site).

Hoewel het een Zuid-Amerikaans restaurant is, bieden ze gerechten van over de hele wereld. Na lang twijfelen tussen de Spaanse tapas en het stoofpotje, neem ik dan toch maar la salade chèvre lardons, een slaatje met geitenkaas, appeltjes en spek. Mijn medesmuller laat zich wel verleiden door het stoofpotje.

Bron: www.samenopcafe.be

Snel maar niet top

Aan haast dezelfde snelheid als het meisje die onze bestelling opnam, staat een gezellige man met twee grote borden naast ons. Hoewel de verwachtingen hoog zijn, lost mijn salade die niet in. Het is net iets te weinig en niet superlekker. De appeltjes zijn rauw en de geitenkaas koud. Maar de heerlijke zoute spek en de lage prijs maken dit dan wel weer goed. Een hap van het stoofpotje van mijn tafelgenote doet me beseffen dat ik een foute keuze heb gemaakt. Het stoofpotje is heerlijk: lekkere saus, mals vlees en een gevulde aardappel uit de oven maar wel weer te weinig. Met een halfvolle maag vertrekken we dan maar richting station, na een stop aan een van de vele wafelkraampjes in Brussel.


Carbonades à Orval
Salade chèvre lardons 

Al bij al zeker een aanrader voor een snelle hap of een cocktail. Verwacht je niet aan de grootste culinaire hoogstandjes maar sta open voor lekkere, eenvoudige gerechten met een supergezellig decor, muziek, licht en sfeer. Tot snel, of zoals de Zuid-Amerikanen het zouden zeggen: ¡Hasta pronto!

   El Metteko
   Anspachlaan 88
   1000 Brussel
   Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!