17 maart 2013

Wieblaft?! #3

VAN DE REDACTIEWieblaft?!: de wedstrijd die elke zondag rond de klok van 18:00 op onze blog zal verschijnen. Wekelijks zal iemand aan het woord worden gelaten, die ons in zijn of haar moedertaal iets meer vertelt over Brussel en zijn of haar eigen land. Aan jullie de (al dan niet) moeilijke taak om te raden welke taal er nou eigenlijk wordt gesproken.

Hierbij het geluidsfragment van zondag 17 maart:


Meedoen kan nog tot vrijdag 22 maart. Tijdens de volgende Wieblaft?! laten wij uiteraard weten welke taal dit was, welk feitje er werd onthuld én wat niet minder belangrijk is: de winnaar. Die krijgt namelijk een leuke verrassing.

Succes!!

Ben je benieuwd naar het antwoord van vorige week en wil je graag weten wat er toen in het fragment gezegd werd? Scroll dan nog wat verder naar beneden, wie weet ben jij wel de winnaar!

Vorige week was Yuwen uit Taiwan aan het woord. Ze zei in het Chinees:

Hallo ik ben Yuwen, ik kom uit Taiwan. Taiwan is een eiland. Wist je dat Manneke Pis al in een archief- document uit het jaar 1452 genoemd werd?

Heel wat mensen raadden het antwoord juist (Chinees, Mandarijn en Taiwanees Chinees rekenden we allemaal goed), een onschuldige hand koos de volgende winnaar:

Proficiat aan Anne Maartje De Groot! Zij kan binnenkort een prijs in de bus verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!