14 april 2013

Wieblaft?! #7

VAN DE REDACTIEWieblaft?! De wedstrijd die elke zondag rond de klok van 18u op onze blog zal verschijnen. Wekelijks zal iemand aan het woord worden gelaten, die ons in zijn of haar moedertaal iets meer vertelt over Brussel of zijn of haar land. Aan jullie die (al dan niet) moeilijke taak om te raden welke taal er nou eigenlijk wordt gesproken.

Hierbij het geluidsfragment van zondag 14 april:

Meedoen kan tot vrijdag 19 april. Tijdens de volgende Wieblaft?! laten we uiteraard weten welke taal dit was, welk feitje er werd onthuld en wat niet minder belangrijk is: de winnaar. Die krijgt namelijk een leuke verrassing. Veel succes!We hebben begrepen dat dit formulier niet bij iedereen werkt... Daarom kun je je antwoord ook mailen naar ratatouillebruxelloise@gmail.com! Vermeld in de onderwerpslijn dan even "Wieblaft".

De winnaar van vorige week is Jelle De Winter. De taal was inderdaad Arabisch, zoals jullie bijna allemaal hadden geraden. Mohammed Cheurfi - de meneer die aan het woord was - vertelde ons het volgende:
"Vrede zij met u" (Salamou aleykoum, zo zeggen moslims hallo - red.), ik ben Mohammed, ik ben in 1981 in België aangekomen om aan de Academie van Schone Kunsten van Luik te studeren. Ik ben niet afgestudeerd, maar ik heb een baan en een familie met kinderen, God zij dank (hamdoulilah). De eerste internationale voetbalmatch in Brussel werd gespeeld in 1904.
Gefeliciteerd, Jelle! Jij hebt ondertussen als het goed is al iets van ons gehoord.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ratatouille Bxlredactie!

    Ik heb nog geen mailtje ontvangen. Mijn e-mailadres is jelle.de.winter@hotmail.com! Alvast bedankt :) !

    Groetjes,
    Jelle

    BeantwoordenVerwijderen

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!