11 juli 2013

11 juli: Brussel Danst

ELIEN DECOMMER11 juli, de Vlaamse feestdag en misschien niet onmiddellijk het meest geschikte onderwerp voor deze op verschillende culturen gerichte blog. Toch had Ratatouille Bruxelloise graag een post aan deze dag gewijd en meer bepaald aan de festiviteiten in de Belgische hoofdstad, namelijk die van BRUSSEL IS.

Bron: BRUSSEL IS

De organisatie BRUSSEL IS, dat zijn de mannen en vrouwen achter onder andere de filmpjes 'Brussels Baby Band Against Racism', 'Post-it for Life Brussels' en 'Brussels Traffic Light Party’. Aan de hand van dergelijke activiteiten probeert BRUSSEL IS de verschillende gemeenschappen in de Belgische hoofdstad samen te brengen (zie bijvoorbeeld onze post over rockende baby's). En Vlaams of niet, ook voor de Vlaamse feestdag heeft de organisatie iets speciaals in petto.

Mocht je de afgelopen dagen rondgelopen hebben in Brussel, dan heb je waarschijnlijk hier en daar de '11 juli. Brussel Danst. Let’s Dance.’-graffiti gespot op de stoep. Of nog beter, misschien heb je wel de van kop tot teen kleurrijk verkleede dansers gezien die spontaan flashmobs begonnen in hartje Brussel. Dat waren stuk voor stuk initiatieven van BRUSSEL IS om haar 11-juli-activiteiten op originele wijze aan te kondigen.

Want vandaag staat in Brussel dans centraal op de Vlaamse feestdag. Vlamingen en andere Brusselbezoekers kunnen gratis deelnemen aan enkele danscursussen in openlucht of kunnen tal van dansoptredens en concerten bijwonen. BRUSSEL IS begint vanaf heden met dit concept en hoopt het voor de volgende vijf jaar te kunnen hanteren. Meer info vind je op hun website (fijne tip: zeker naar beneden scrollen en kijken wat er gebeurt). Kan je er niet bijzijn? Niet getreurd, je kan de festiviteiten live volgen dankzij deze streaming. Hoe dan ook, dance your shoes off.

1 opmerking:

  1. We hebben een groot gedeelte van deze prachtige dag mogen meemaken en natuurlijk ook gedanst zoals iedereen. Het was een geweldige feestdag.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!