30 juni 2013

Laatste kans!

INE D'HOEZwoele zomerdagen en – avonden nodigen uit tot weinig meer dan eindeloos buiten zitten, terrasjes doen en jubelend door de straten lopen (al kan dat laatste persoonlijk zijn). Maar nu de Belgische zomer er – alweer – een potje van maakt, moeten we creatiever zijn met onze daginvulling.

Gelukkig stak Ratatouille Bruxelloise haar licht op bij verschillende aflopende tentoonstellingen. Omdat niets zo aanmoedigt om je huis op een druiligere dag te verlaten als een laatste kans!

Rusland troef bij Kandinsky & Russia

 photo sliderkandinsky_zpseb9e1c8b.jpg
Bron
Voor diegenen die graag on the edge leven: vandaag is echt de aller-allerlaatste dag waarop je deze expo over Kandinsky’s boeiende oeuvre in Brussel kan bekijken. Over de opstelling en het doel van de tentoonstelling zelf hadden we eerder al onze twijfels, maar het werk van de Rus is op zich interessant genoeg om deze expositie alsnog een bezoekje te brengen. Het is tenslotte nu of nooit!

   KMSK
   Regenstschapsstraat 31, 1000 Brussel
   €7.50 - 14.50, nog tot vandaag
   Meer info vind je hier

Sint-Lucas in 't nieuw: Luca masterexpositie

Benieuwd wie de nieuwe internationale kunstenaars van morgen zullen zijn? De masterexpositie Luca brengt je een stap dichterbij het antwoord. Op die tentoonstelling stellen namelijk de masterstudenten vrije kunsten van Sint-Lucas (of sinds kort: Luca School of Arts) hun werk voor aan het publiek. Dat doen ze in het kloppende hart van de Brusselse expo-scene, Bozar.

   Bozarshop
   Ravensteinstraat 15, 1000 Brussel
   Gratis, nog tot 7 juli
   Meer info over Luca vind je hier

Een miljoen jaar lezen met On Kawara (One Million Years)

 photo kawara_zps974041c5.jpg
Lezen uit One Million Years, foto door Cathy Carver en van David Zwirner
Als je dan toch in Bozar bent, kan in één beweging een kijkje nemen bij One Million Years, een installatie/ performance van de Japanse conceptuele kunstenaar On Kawara. In One Million Years tekende Kawara één miljoen jaar op in 20 volumes. In een afgesloten glazen ruimte in de Hortahal lezen een man en een vrouw om beurten voor uit de boekdelen [Past] en [Future]. Het live opgenomen geheel documenteert als geen ander het verstrijken van de tijd. Een primeur in België!

   Bozar
   Ravensteinstraat 15, 1000 Brussel
   Gratis, nog tot 14 juli
   Meer info vind je hier

Zinderende zwaluwen, die Golondrinas de America Latina

Het Amsterdams trio Golondrinas – letterlijk zwaluwen – bestaat uit Esther Veldhuis, Modeste Breukers en Pieter Jan Cramer van den Bogaart. Met hun originele folk songs uit Spanje, Latijns Amerika, Kaapverdië en Portugal voeren ze je mee naar een wereld waar de zomers wél zonnig zijn.

   Art Base
   Zandstraat 29, 1000 Brussel
   €7 – 12, op 5 juli om 20.00
   Meer info vind je hier en hier

 photo golondrinas_zps3457616b.jpg  photo apelada_zps998115e4.jpg

Lach de regen weg met A Pelada

Met A Pelada bezoek je Latijns Amerika ook vanuit je luie (cinema)zetel. Deze zonnige komedie focust op een jong koppel in een Braziliaans stadje in volle ontwikkeling. Zij proberen hun seksleven weer op de rails te krijgen, met alle onhandigheden van dien. Situatiehumor houdt deze prent recht.

   Cinema Aventure
   Centrumgalerij 57, 1000 Brussel
   Meer info vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!