11 maart 2013

Courgette Culturelle: Opwarmen voor St. Paddy’s met The Bonny Men

CHRISTO MERCELISKomende zondag is het alweer St. Patrick’s Day, de dag waarop iedereen een beetje Iers is. Om alvast in de stemming te komen kan je op woensdag 13 maart gaan luisteren naar The Bonny Men, een gelauwerde Ierse folkgroep die een authentieke sound combineert met een stevige live-reputatie.

The Bonny Men komen uit Dublin en zijn een vrij recente groep, maar sinds hun begin in januari 2011 hebben ze een naam opgebouwd in het live-circuit. Na uitvoerig toeren in Ierland en Groot-Britannië komen ze nu ook naar België. Ze zullen woensdag te zien zijn in Theater Molière aan het begin van Matongé in Elsene.

Hun self-titled debuutalbum (te beluisteren op hun website) is in feite een live-opname en geeft dus een goed idee wat te verwachten woensdag. Het is muziek die je onderdompelt in een sfeertje dat St. Patrick’s Day eer aandoet.

De acht vaste leden. Bron: spiritoffolk.com
De band telt acht leden, haast een minimum om de vele traditionele instrumenten te bespelen. Naast de gekende gitaar en piano passeren er ook minder gekende instrumenten als de bouzouki, de houten dwarsfluit, bodhran, whistles en uilleann pipes. Ide Nic Mhathúna, de leadzangeres, zingt zowel in het Gaelisch als in het Engels. Hiermee bewijst de groep dat ze hun Ierse roots kennen, maar ze gaan verder dan de traditionele songs alleen. De jonge maar duidelijk getalenteerde muzikanten kleuren buiten de lijntjes van het typische in Keltische folk, zonder daarbij te breken met de traditie. Het staat haast vast dat ze over de jaren alleen beter zullen worden!

Hun opzwepende songs wisselen ze af met rustigere, introverte nummers. Ook schuwen ze geen gastmuzikanten op het podium, wat een gevarieerde en boeiende concerten oplevert. Voor hun optreden van 13 maart in Theater Molière verwachten we dan ook niets minder.

In onze agenda vind je nog veel meer evenementen rond Ierland en St. Patrick's Day

 The Bonny Men
  13 maart, Molière Theater - Muziekpublique
  Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3
  1050 Brussel (Elsene)
  Leden: €8 - VVK: €12 - Kassa: €14
  (Cultuurcheques aanvaard)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!