10 maart 2013

Wieblaft?! #2

VAN DE REDACTIEBeverly & Pack
Wieblaft?!: de wedstrijd die elke zondag rond de klok van 18:00 op onze blog zal verschijnen. Wekelijks zal iemand aan het woord worden gelaten, die ons in zijn of haar moedertaal iets meer vertelt over Brussel en zijn of haar eigen land. Aan jullie de (al dan niet) moeilijke taak om te raden welke taal er nou eigenlijk wordt gesproken.

Hier het fragment van zondag 10 maart:

Doe mee!

Denk jij te weten welke taal hier wordt gesproken?
Laat het ons dan weten!
Meedoen kan nog tot vrijdag 15 maart. Tijdens de volgende Wieblaft?! laten wij uiteraard weten welke taal dit was, welk Brussels feitje er werd onthuld én wat niet minder belangrijk is: de winnaar. Die krijgt namelijk een leuke verrassing.

Succes!

(En ben je benieuwd naar het antwoord van vorige week: scroll dan nog iets verder naar beneden.)In de vorige Wieblaft?! was Ingelin uit Noorwegen aan het woord. Zij had het volgende te melden:


Hoi, ik ben Ingelin en ik kom van een plek met heel veel hoge bergen en veel sneeuw in de winter. In Brussel wonen 163 verschillende nationaliteiten, en hier waar ik woon hebben we brunost (typisch Noorse geitenkaas, red.) en we vinden het heel leuk om in de winter speculaashuisjes (de Noorse versie van gingerbread houses, red.) te bouwen.

En Evy had met Noors het goede antwoord geraden: goed gedaan Evy! Inmiddels namen wij al contact met je op over je prijs. In totaal waren er vier mensen die het goede antwoord gaven. Verder zaten veel mensen dicht in de buurt met IJslands, Zweeds en Deens en waren er enkelen die het niet helemaal goed hadden geplaatst (Arabisch, Thai, Grieks...). Maar, niet getreurd! Doe deze week gewoon weer mee en maak opnieuw kans op een spetterende prijs!