02 maart 2013

Tomate Culinaire: Yaki

INE D'HOE
Foto's: Marlou SarisVoor de eerste resto-stop in onze culinaire rubriek ging een deel van ons Ratatouille-fijnproevers-team afgelopen dinsdag eten bij Yaki, een Thais-Vietnamees restaurant in de buurt van het Sint-Katelijneplein dat - al doet de naam anders vermoeden - verre van ‘yaki’ gerechten serveert.Internationaal

Onze eerste indruk is positief: simpele en propere inrichting, geen overmatige decoratie, vriendelijk-maar-niet-slijmerig personeel, eetstokjes én bestek op tafel, meertalige kaart en dito bediening en – ook niet onbelangrijk – een prijs om van te houden (voor €10 heb je al een hoofdschotel).

De traditionele Aziatische open keuken boezemt vertrouwen in en the big chief – "afkomstig uit Bangkok" – heeft gevoel voor humor. Hij is erg behulpzaam wanneer we foto’s willen maken en als we hem vragen waar ‘Yaki’ vandaan komt, vertaalt hij de naam van zijn restaurant verwarrend genoeg met ‘Japanse fondue’. Een Thais-Vietnamees restaurant met Japanse verwijzing dus.Lekkel lekkel!

Na de screening van de omgeving komt het moeilijkste deel, welke van de - ons grotendeels onbekende - gerechten proberen we? De etalage van het eethuisje schiet pertinente twijfelaars te hulp met rijen vol plastic gerechten. Gelukkig.

Na ettelijke besluiteloze minuten bestellen we:
  • Dim Sum met varkensvlees en scampi als voorgerecht
  • Phat Thai met eend en witte rijst
  • Gebakken noodels met kip
  • Gekarameliseerde kip met witte rijst
  • Vermicelle met vegetarische Vietnamese kroketten – deze zijn het best vergelijkbaar met loempia’s, ‘Nem’ genaamd
  • Gebakken rijst met kip

Ons geduld wordt niet lang op de proef gesteld want al snel krijgen we onze keuzes voorgeschoteld. Alles ziet er lekker uit, al is de presentatie niet altijd even origineel. De Vietnamese kroketten oogsten het meeste oeh-en-ah-geroep maar wat op het eigen bord ligt wordt ook zeer gesmaakt. Verrassend is de verse sla tussen de warme kip en kroketten en ook de knapperige afwerking met gedroogde Bicky-uitjes doet niet enkel onze smaakpapillen glimlachen. "Lekkel lekkel!", luidt het gezamenlijke verdict.


Net wat minder

Omdat we een kritisch publiek zijn (hah), dempen we de feestvreugde tot slot nog met enkele  - haast te verwaarlozen - tegenvallertjes.
Op de achtergrond weerklinkt een lokale radiozender, terwijl een Thaise of Vietnamese soundtrack volgens ons toch net wat meer sfeer zou kunnen geven. De muziek is gelukkig wél subtiel qua volume, wat dan weer een pluspuntje is.

Er is ook geen echte dessertenkaart, op ijs na. En dat terwijl we ons al verheugden op enkele never-tasted-before toetjes.

Nog één kleine irritatie als uitsmijter, na de laatste korrel rijst ging de bediening er onmiddellijk met onze borden vandoor. Wat al snel resulteerde in een halflege tafel en trage eters misschien tot extra spoed zou manen - al heeft onze recordhoudster langzaam-eten daar hoegenaamd geen last van en blijven we nog  lang natafelen.

Toch

Deze kleine kantjes doen echter amper iets van ons enthousiasme teniet. Wij blijven Yaki een topper in z’n prijsklasse vinden.

ผลการค้นหา


Smakelijk!

Voor meer info & sfeerbeelden, reservaties en de volledige menukaart kan je terecht op Yaki’s webstek.

   Yaki
   Rue des Pissonniers 6b
  1000 Brussel
   Tel.: 02.503.28.58, Website, 7/7 open
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!