24 maart 2013

Wieblaft?! #4

VAN DE REDACTIEWieblaft?! De wedstrijd die elke zondag rond de klok van 18u op onze blog zal verschijnen. Wekelijks zal iemand aan het woord worden gelaten, die ons in zijn of haar moedertaal iets meer vertelt over Brussel of zijn of haar land. Aan jullie die (al dan niet) moeilijke taak om te raden welke taal er nou eigenlijk wordt gesproken.


Hierbij het geluidsfragment van zondag 24 maart:


Meedoen kan tot vrijdag 29 maart. Tijdens de volgende Wieblaft?! laten we uiteraard weten welke taal dit was, welk feitje er werd onthuld en wat niet minder belangrijk is: de winnaar. Die krijgt namelijk een leuke verrassing.

Veel succes!

Vorige week was Ania uit Poznan aan het woord. Zij vertelde ons in het Pools over haar geboortestad:
"Dag mensen, mijn naam is Ania en ik ben geboren in een mooi, groot land, waar iedereen dol is op pierogi, bigos en worst. In mijn land hebben wij veel leuke tradities, zoals Smingus Dyngus met Pasen. Wij hebben ook prachtige vrouwen. Ik kom uit een grote studentenstad met ongeveer 600 000 inwoners. In deze zalige stad bevinden zich bekende, populaire universiteiten, grote, groene parken en recreatiecentrum Malta Ski waar je het hele jaar door kan skieen en andere sporten beoefenen. Eén van de bekendste plaatsen in mijn stad is shoppingcentrum Stary Browar (oude brouwerij) waar men vroeger bier produceerde. In mijn stad hebben we ook veel bioscopen, theaters en musea. Weten jullie waar ik vandaan kom en welke taal ik spreek?"

De winnaar van vorige week is Laura, zij kreeg intussen al een berichtje van ons.

Niet gewonnen? Geen zorgen, waag deze week nogmaals je kans!

4 opmerkingen:

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!