25 april 2013

Tomate Culinaire: El Verde

CHARLOTTE HUYSMANS
(tekst & foto's)Als groot fan van de keuken van het land gingen wij deze week op zoek naar een Mexicaans restaurant in het Brusselse. Dat bleek echter geen sinecure te zijn. Uiteindelijk vonden we een adresje in Elsene, in de schaduw van het Europese Parlement: El Verde.

Wie vraagt naar een Mexicaans restaurant in Brussel, krijgt meestal Chi-Chi's als antwoord. Niets tegen deze keten van Tex-Mex restaurants, maar wij wilden liever iets authentiekere Mexicaanse kost. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een kleine zoektocht leerde ons dat het aanbod aan Mexicaanse restaurants in Brussel behoorlijk bedroevend is.

Onze keuze viel uiteindelijk op El Verde. Dit etablissement ligt in het hart van de Europese wijk en richt zich duidelijk op de mensen die hier werken. Enkel op donderdag is El Verde ook 's avonds open. Voor de rest kan je er enkel 's ochtends en 's middags terecht (je vindt er dan ook een uitgebreide ontbijtkaart).Wanneer we binnenkomen zit de zaak goed vol met mensen van allerlei nationaliteiten die van hun lunchpauze profiteren om een snelle Mexicaanse hap te eten. De gewone tafeltjes zijn allemaal bezet, zodat we ons genoodzaakt zien om aan een van de lage tafeltjes bij het raam te gaan zitten. De felgekleurde zeteltjes waar we ons in zetten zien er op het eerste zicht wel leuk uit, maar blijken bij nader inzien toch niet zo comfortabel te zijn.

Muy bien, pero...

Dat El Verde een internationaal clientèle heeft blijkt ook wanneer we de menukaart krijgen. Deze is immers ééntalig Engels (de gerechten staan wel in het Frans op grote borden die aan de muur hangen). De kaart is niet erg uitgebreid en bestaat voornamelijk uit variaties met taco's. Verder zijn er ook een aantal broodjes en slaatjes te verkrijgen. Alle gerechten kunnen bovendien ook afgehaald worden.Ik kies uiteindelijk voor de Beef tacos, refried beans and cheese, terwijl mijn tafelgenoot voor de Vegetarian feta tacos gaat. Ons eten wordt heel snel gebracht. Zo snel dat we een enorme tegenvaller vrezen. Dat blijkt mee te vallen. Onze borden zijn goed gevuld. Wie 's middags eens goed wil eten zodat ie 's avonds niet meer hoeft te koken, is hier aan het juiste adres. Tegelijk zijn de porties nu ook weer niet zo groot dat je er bijna een indigestie aan overhoudt (iets wat ons al meerdere malen bij de Mexicaan is overkomen). We krijgen elk twee taco's -eigenlijk soft corn tortillas - die zo gevuld zijn dat met de hand eten geen optie is.

Hoewel de taco's zeker niet slecht zijn, is het wel een beetje jammer dat niet alle ingrediënten warm zijn. Een keuze van de keuken, maar voor ons had zeker de tomatensalsa warm mogen zijn. Als grote liefhebber van guacamole, had ik liever wat meer van het goedje op mijn bord gezien en naar mijn beloofde refried beans heb ik vruchteloos gezocht. Mijn tafelgenoot vond het dan weer jammer dat de taco's kant-en-klaar geserveerd werden en je ze niet zoals in veel Mexicaanse restaurants zelf kan samenstellen.

Ondanks deze puntjes van kritiek is El Verde toch een aanrader voor wie op zoek is naar een pretentieloze snelle hap met een Latijns-Amerikaans kantje. Wie echter een écht Mexicaans restaurant zoekt is hier niet aan het juiste adres. Lezers die er eentje kennen in de Belgische hoofdstad mogen het zeker en vast laten weten in de commentaren.

   El Verde
   Troonstraat 39
   1050 Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!