23 april 2013

Tourist Tuesday: Tourists and their sweet tooth

VALERIE RENAERS & ELIEN DECOMMER
(tekst & foto's)Souvenirs kopen van het land waar je op reis bent, menig toerist doet het graag. Ratatouille Bruxelloise schuimde deze week dan ook de Brusselse souvenirshops af om zo een antwoord te vinden op de volgende vraag:

Wat was het laatste dat jij kocht in Brussel?


Nicholas en Jane
Nicholas komt uit het Verenigd Koninkrijk en Jane uit Slovakije. Nicholas kocht zonet studentenhaver en Jane een Manneken Pis uit chocolade. Het chocoladen standbeeld is voor haar vader. Maar voordat ze hun aankopen hadden gedaan, hadden ze al geproefd van een van de belangrijkste Belgische culinaire symbolen, namelijk Belgische chocolade. "We vonden het echt heel lekker," zegt Jane met een grote glimlach. "Onze families zullen de culinaire souvenirs ook erg lekker vinden!"

Zhanna, Yerbol, Aikyz en Gufa
Zhanna (23), Yerbol (24), Aikyz (22) en Gufa (23) komen uit Kazachstan. "We zijn nog maar net aangekomen. Dit zijn onze eerste uren in Brussel, dus we hebben nog niets gekocht. Maar we gaan zeker chocolade kopen van Leonidas, want die is het bekendst," aldus Zhanna. Naast chocolade, willen ze ook zeker een andere lekkernij van België proeven. "We gaan zeker en vast naar het Delirium-café om er Belgisch bier te proeven. We hebben gehoord dat er daar veel soorten zijn. We willen vooral Kriek, Mangobier en Chimay proberen!"

Finse missionarissen
Hanna (35) en haar man zijn Finse missionarissen. Ze zijn voor de eerste keer in Brussel. Een Belgische vriendin, die ze in de kerk van Waterloo hebben leren kennen, leidt hen rond in de Belgische hoofdstad. Het laatste dat ze kochten waren postkaartjes en zegels voor het thuisfront: "We kochten een kaartje met een foto van de Grote Markt en eentje met een foto van de stad Brussel voor mama," lacht Hanna.

Anna en Christian
Anna (18) en Christian (19) zijn afkomstig uit Zweden. Ook Anna kon Belgische chocolade niet weerstaan: "Ik had al eens Belgische chocolade gekocht en vond het zo lekker, waardoor ik er nu opnieuw heb gekocht." Christian kocht dan weer een flessenopener in de vorm van Manneken Pis. Beiden hebben het nationale symbool ook daadwerkelijk bezocht, maar ze vonden er niet veel aan: "Hij was echt heel klein!"
Sandra, Alicia en Amparo
Sandra (33), Alicia (58) en Amparo (62) zijn drie dames uit Spanje. De Spaanse dames genieten volop van de Belgische hoofdstad en de Belgische chocolade, maar verliezen ondertussen de familie niet uit het oog: "We kochten zonet T-shirts voor onze kleinkinderen", vertelt een van de dames.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!