16 april 2013

Tourist Tuesday: Bij de 'fascinerende zilveren bollen'

CHRISTO MERCELIS & RENÉE DEKKER
foto's: Renée Dekker


Voor deze Tourist Tuesday trokken we met onze vraag naar een van de merkwaardigste monumenten in Brussel: het Atomium. Omdat we de opvallende constructie zelf haast gewoon zijn, gingen we op zoek naar aanraders in het buitenland. De vraag van deze week luidt dan ook:

Wat is de grootste bezienswaardigheid in jouw land?


Eia en Lea uit de Filipijnen
“Wij zijn van Manilla in de Filipijnen en ik heb niet zo meteen een idee van een monument of gebouw. De stranden van het eiland Boracay zijn een beroemde toeristische trekpleister en liggen op een uurtje vliegen van de hoofdstad. Je vindt er het beste van twee werelden: haast onaangeraakte, parelwitte stranden en tegelijkertijd zijn restaurantjes, cafés en hotels niet veraf.”

Zhao Yafei en Li Danping uit China
“Wij komen uit Beijing, een stad die op zich al een bezoek waard is, maar het bekendste monument is sowieso de Chinese Muur, die net buiten Beijing ligt. Het kost ruim een uur met de bus om eerst de hectische hoofdstad te verlaten en dan naar de bergen te rijden, maar dan waan je je ook direct in een andere wereld.”


Sara, Carmen, Lorena, Lorea en Lucia uit Spanje
"In Spanje zijn veel monumenten een bezoek waard. In Barcelona heb je de Sagrada Familia, in Segovia het Romeinse aquaduct, er is het Alhambra in Granada, noem maar op. Wij zijn van Madrid. Daar is de Plaza Mayor een heuse trekpleister, maar ook het stadhuis bij Cibeles of het grote stadspark Retiro."

Oriana en Chepe van Uruguay
“Veel monumenten kan ik zo meteen niet opnoemen eigenlijk. Er is de Obelisk van Montevideo of het voetbalstadion Centenario. De naam verwijst naar het (toenmalige) honderdjarig bestaan van Uruguay. Het is gebouwd voor het allereerste WK voetbal ooit in 1930. En Uruguay heeft toen nog gewonnen ook! Daar zijn we nog steeds trots op, want sindsdien hebben we nooit meer gewonnen .”


Cristina en Paul uit Hongarije
“Bij ons moet je daarvoor naar de hoofdstad. Boedapest staat vol monumenten en toeristische trekpleisters. De burcht van Boeda is de moeite waard, ook het Heldenplein of de Kettingbrug over de rivier. Langs de rivier staat ook het parlementsgebouw (Országház) dat best indrukwekkend is.

Nazer en Bsaen uit Nepal, wonend in Japan.
"Wij komen uit Nepal, dus monumenten als het Atomium zijn er niet in ons land. Ik vind het wel indrukwekkend. In Nepal is de boeddhistische Boudhanath tempel een voorname toeristische trekpleister, veel toeristen gaan er een kijkje nemen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!