07 april 2013

Wieblaft?! #6

VAN DE REDACTIEWieblaft?! De wedstrijd die elke zondag rond de klok van 18u op onze blog zal verschijnen. Wekelijks zal iemand aan het woord worden gelaten, die ons in zijn of haar moedertaal iets meer vertelt over Brussel of zijn of haar land. Aan jullie die (al dan niet) moeilijke taak om te raden welke taal er nou eigenlijk wordt gesproken.

Hierbij het geluidsfragment van zondag 7 april:

Denk jij te weten welke taal hier wordt gesproken? Laat het ons dan weten!
Meedoen kan tot vrijdag 12 april. Tijdens de volgende Wieblaft?! laten we uiteraard weten welke taal dit was, welk feitje er werd onthuld en - niet minder belangrijk - wie de winnaar is. Die krijgt namelijk een leuke verrassing. Veel succes!Vorige week was Blanca Miranda Aranda aan het woord. Hier is wat zij ons vertelde in het Catalaans:
"Hallo, goeie dag, ik heet Blanca Miranda Aranda en ik woon in een land dat gekend is omwille van een spektakel waarbij de hoofdrolspelers zwarte dieren zijn met vier poten en twee hoorns, omwille van een typische dans waarbij de danseressen kleren in heel levendige kleuren en met stippen dragen; en omwille van het volgende menu: aperitiefhapjes bestaande uit brood met vleeswaren, een hoofdgerecht op basis van rijst en een donkerpaars drankje met stukjes fruit. In mijn geboortestreek spreken we voornamelijk de taal die ik nu spreek, en we verdedigen het gebruik ervan met veel trots, maar we begrijpen en leren er ook de nationale taal. Onze hoofdstad is gekend in de hele wereld dankzij de fantastische resultaten van ons voetbalploeg en dankzij de majestueuze architect die verantwoordelijk was voor de constructie van heel wat moderne gebouwen in de stad, een sterke toeristische trekpleister.

Op dit moment eten de mensen in mijn geboortestreek La Mona, een typisch paasgebak. Sommigen eten het graag met fruit, anderen met amandelen, maar het is altijd versierd met een ei van chocolade. We kennen de traditie om chocolade-eieren te zoeken niet, maar we krijgen er wel van onze peetvader. Maar in andere landen zoals België worden er wel gezocht. Wist je dat vorig jaar, in 2012, het wereldrecord paaseieren zoeken verbroken werd in Brussel, en dat de inwoners er 505.000 vonden in de parken van de stad?"

De winnaar van vorige week is Debby van Boxtel! Zij ontvangt binnenkort een e-mailtje over haar prijs. Ook Caroline wist het juiste antwoord te raden. Andere deelnemers zochten het al in de juiste richting en antwoordden Spaans. Dit antwoord kon helaas niet goed gerekend worden. Catalaans wordt wel in Spanje gesproken, maar wordt als taal niet 'Spaans' genoemd. Met 'Spaans' verwijst men naar die andere vaak gesproken taal in Spanje, het Castiliaans. Viel je deze week dus net niet in de prijzen? Niet getreurd, waag deze week nogmaals je kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!