17 mei 2013

Antitapas: tijd om te vieren!

SOURIA CHEURFICultuur, actualiteit, culinair,... En hoe zit het met feestjes in Brussel? Het schooljaar is bijna afgerond, de perfecte gelegenheid om uit te gaan. Antitapas Night biedt je een Ratatouille-achtige manier om het einde van je examens te vieren.

Bron: Antitapas
Antitapas Night is niet zomaar een feestje. Voor elk event worden namelijk live artiesten uitgenodigd. De prachtige Kelders van Cureghem bieden zes verschillende zalen met elke keer verschillende dj's, muzikanten en zangers. Een avond met heel wat sfeer.

Gezellige sfeer

Ester studeert Public Relations aan de HELB in Brussel. Ze gaat regelmatig naar de Antitapas Night en wat ze vooral leuk vindt, is de gezellige sfeer: "De mensen gaan daar niet om zich te tonen, of om "hype" te lijken. Maar iedereen is er om samen van de live muziek te genieten. Gek dansen op de drums, verloren gaan in de enorme kelders,... Dat is Antitapas! De muziek is ook heel gevarieerd: electro, jazz, reggae... Aan jou de keuze! De jams gaan los en je kan er tot de ochtendschemering dansen."

Live muziek is inderdaad een prioriteit van de organisatie. Maar het doel van Antitapas is vooral om mensen uit verschillende culturen samen te brengen: "The purpose of the association's activities is to bring people together through musical and cultural traditions. Live music is the rule, upcoming bands are given a platform, everyone is welcome and fees for the entrance and drinks are kept for this purpose very low, bringing as a result different art forms and nationalities together", legt de organisatie uit op haar website. Maar Antitapas is meer dan enkel populaire live muziek, goedkope inkom en schappelijke drankprijzen.

Iedereen is er om samen van de live muziek te genieten. Gek dansen op de drums, verloren gaan in de enorme kelders,... Dat is Antitapas!

Leuke activiteiten

Voor ieder event kiest Antitapas een bepaald thema: Antitapas Carnaval Carrabean Night, Antitapas Swing Break, maar ook Antitapas Urban Ratatouille Night. De organisatie had voor dit event bijna de naam van onze blog gestolen om een ratatouillewedstrijd te organiseren: "Bring your food to participate - Get a free entrance!" De winnaar van de wedstrijd kreeg een "Salus per Libido Treatment", of met andere woorden: gratis toegang voor het hele seizoen. Die ateliers heeft Ester ook heel graag: "Ik werd eens in het midden van de Kelders van Curghem gemasseerd! Maar ik heb ook lekkere ratatouille geproefd en oude hebbedingetjes gekocht in een geïmproviseerde brocante."

Wie en wat is Antitapas?

Antitapas is een culturele organisatie van meer dan 2000 members uit verschillende gemeenschappen: 618 Belgen, 444 Italianen, 348 Fransen, 227 Spanjaarden en nog 71 nationaliteiten om precies te zijn. Ook de leeftijd van de members verschilt tussen 18 en 55. En wat hun socioprofessionele situatie betreft, zijn de Antitapas-members zowel Erasmusstudenten, als ambtenaren voor de Europese Unie of werkzoekenden... Zeer divers, inderdaad.

De naam komt uit een mix van een Italiaanse en een Spaanse specialiteit: antipasti en tapas. Tips: als je vroeg genoeg aankomt, kan je een lekkere antipasti en tapas meepikken. De eerste Antitapas Night werd in november 2009 georganiseerd, en vorig jaar won het event de VisitBrussels Awards in de categorie "Evening Experience".

Bron: Antitapas

Niet te missen

De volgende Antitapas Night vindt plaats op 8 juni. Deze keer kan je van vijf live concerten genieten en drie verschillende muziekstijlen: "La Fanfare du Belgistan, "Gangbé Brass Band", "Yôkaï", "Skogen" en "Dazibodromo". Kom je vroeg toe, dan kan je Latijnse specialiteiten proeven zoals ceviche, pignata de pesiddhri en gramigna salciccia en ateliers zullen ook plaatsvinden.


  Antitapas Night
  Ropsy Chaudronstraat 24
  1070 Anderlecht
  http://www.antitapas.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!