20 mei 2013

Wieblaft?! #wexit

VAN DE REDACTIEMooie liedjes duren niet lang en zo gaat het helaas ook met blogwedstrijden. Aangezien het schooljaar op zijn einde loopt en de redactie van Ratatouille Bruxelloise vrijwillig begint te bloggen, gaat ze een aantal veranderingen doorvoeren. Wieblaft?! nummer elf vormt hierbij de laatste Wieblaft?!. Graag willen we al onze lezers, luisteraars en deelnemers bedanken, want zonder jullie was er helemaal geen Wieblaft?! mogelijk. Hieronder, een overzicht van al de Wieblafts?!.

Eerst en vooral, de winnaar van de laatste Wieblaft?! is Sarah! Hiep hiep hoera! De gesproken taal was inderdaad Spaans en dit is wat Natalia uit Gran Canaria ons te vertellen had:
“Mijn naam is Natalia, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Gran Canaria. Een van mijn hobby’s is reizen en vijf jaar geleden had ik de kans om samen met mijn klasgenoten Brussel te bezoeken.

Brussel is een charmante stad voor iedereen die er naartoe trekt: de Grote Markt, Manneken Pis en het Koninklijk Paleis zijn enkele van de fijne dingen die je in deze hoofdstad kan vinden. De straten nodigen uit tot wandelen en zo kan je gebouwen met fantastische architectuur ontdekken. Je kan heel veel leren in Brussel. Toeristen kunnen het Atomium en het Magrittemuseum bezoeken, maar er zijn ook andere interessante plaatsen, zoals het huis van Victor Horta en het stripmuseum. Elk van hen een bezoekje waard.

Ik zou graag willen wonen in deze hoofdstad, simpelweg omdat de stad zo’n aantrekkingskracht heeft die iedereen beïnvloedt die Brussel kent. Het zijn niet enkel de monumenten, de musea en de geweldige chocolade, maar ook het licht, de schoonheid, de internationale sfeer en bovenal de stad haar bewoners.”
Nog eens een dikke proficiat, Sarah! En ook jij bedankt om deel te nemen.

Overzicht

Over deelnemers en winnaars gesproken: in onze eerste Wieblaft?! werd er Noors gesproken. Ingelin uit Noorwegen wist ons te vertellen dat er in de Belgische hoofdstad 163 nationaliteiten vertoeven. Evy had als eerste het juiste antwoord geraden.

In de tweede Wieblaft?! vertelde Yuwen ons in het Chinees dat Manneken Pis al werd genoemd in een archiefdocument uit 1452. Anne Maartje was de eerste om te zeggen dat het hier om Chinees ging.

Ania uit Polen was aan het woord in de derde Wieblaft?! En Laura raadde toen dat het om Pools ging.

De Griekse Pericles vertelde ons over zijn vaderland. Hier had Christa de juiste taal geraden, inderdaad dus Grieks.

In de vijfde Wieblaft?! sprak Blanca Miranda Catalaans en het was Debby die dat geraden had.

Mohammed liet ons in het Arabisch weten dat de eerste internationale voetbalmatch in Brussel werd gespeeld in 1904. Jelle wist dat en dus werd hij de winnaar van de zesde Wieblaft?!.

Heayean uit Korea wees ons erop dat er iedere dag zo’n 350 000 mensen naar Brussel pendelen. Het was Karlien die als eerste zei dat Heayean Koreaans sprak.

In de achtste Wieblaft?! deed Josué zijn zegje in het Lingala en Julien wist dat.

Ramona uit Friesland vertelde in de negende Wieblaft?! dat je het Atomiuim kan zien bewegen wanneer het waait. Thomas was de eerste die antwoordde dat Ramona Fries sprak.

In de voorlaatste Wieblaft?! vertelde Vitalik over het land van de pelzen, mooie meisjes, gouden koepels en ijshockeywedstrijden, oftewel Rusland. Het was Dorien die als eerste raadde dat Vitalik in het Russisch aan het vertellen was.

Zo! Dat waren onze elf Wieblafts?! Hopelijk hebben jullie even hard als wij genoten van deze wedstrijd en nog eens "een dikke merci" voor jullie, want het is dankzij jullie dat de Wieblaft?! kon bestaan.

Bron: flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!