06 juni 2013

Festival Matongé-Europe: "Hier delen Afrika en Europa 2km²"

SOURIA CHEURFIDe zon is terug: perfect voor de eerste editie van het Festival Matongé-Europe. Een wijkoverschijdend festival over de clichés van het verschil.

Bron

Van 5 tot en met 9 juni vindt het Festival Matongé-Europe plaats rond Matongé en het hart van de Europese wijk. Waarom juist die twee plekken? Omdat de Europese wijk een bureaucratisch beeld heeft, terwijl Matongé als een "hot spot" wordt beschouwd. "Hier in Brussel zijn Afrika en Europa niet gescheiden door een eindeloze zee, maar delen ze 2km². Dit festival wil ontdekken of er barrières zijn en waar die liggen." Zo beschrijft de organisatie haar nieuwe evenement. Het doel is dus duidelijk: de inwoners en gebruikers van Matongé en de Europese wijk samenbrengen.

Programma

Gisteren vond de Frites Sauce Manioc-parade plaats. Heb je het gemist? Geen probleem, want het festival duurt nog tot en met aankomende zondag 9 juni. Een concert, een brunch, een minivoetbal toornooi, een stadsparcours... Je kunt aan al die activiteiten deelnemen in een joviale en kleurrijke sfeer.

  Festival Matongé-Europe
  Infopunt: Kuumba
  Vredestraat 55, 1050 Elsene
  14u-18u
  Metro Naamsepoort, Bus 71 + 54 St-Bonifaas
  Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!