11 juni 2013

Tourist Tuesday: Hoe herken je een Belg?

ELIEN DECOMMER & CHARLOTTE HUYSMANS
foto's: Charlotte HuysmansEen nieuwe dinsdag, een nieuwe Tourist Tuesday. Ook deze week trokken onze reporters door de Belgische hoofdstad om toeristen allerlei vragen te stellen. Voor deze Tourist Tuesday luidden die:

Hoe herken je een Belg? En hoe herken je iemand van jouw land?

Image and video hosting by TinyPic
Anders (24) en Tommy (21) uit Noorwegen

Anders: “Hmm, een Belg kan je herkennen doordat hij chocolade en wafels eet, en bier drinkt. Typisch voor Noren is dat ze denken dat ze beter zijn dan anderen. Ze zijn grof. En vaak heel erg dronken, meestal zelfs van slecht smakende drankjes. We hebben namelijk de volgende spreuk in het Noors: Wanneer het drankje slecht smaakt, drink je het toch op. Noren geven niet om de smaak.” (lacht, waarbij er enkele door snus bruin gemaakte tanden tevoorschijn komen).Image and video hosting by TinyPic
Henny (21) uit Singapore en Jenie (20) en Lay (20) uit Maleisië

“Belgen drinken bier, eten frieten en hebben een bierbuik. Belgische kinderen spelen dan weer voetbal. Dat zijn zowat de belangrijkste kenmerken voor Belgen. Typisch voor inwoners van Singapore is dat ze 'Singlish' spreken, een mix van Singaporees en Engels. Maleisiërs herken je dan weer aan hun zomerkleren en slippers."


Image and video hosting by TinyPicTone (25) en Ole (24), ook uit Noorwegen

Klein, dik en een snor. (lacht) Nee, een goede pint bij hun middageten, daaraan kan je Belgen herkennen. Kenmerken voor Noren zijn vooral: een trekkersrugzak, lang, groot, vrij gereserveerd en dat ze open sandwiches eten.”Image and video hosting by TinyPic

Erica (28) uit Finland en Ivan (28) uit Colombia
(Leuk weetje: tijdens het beantwoorden van onze vragen bestudeerden ze volop Brussel op een USE-IT kaart)

Erica: “Vlamingen eten mitraillettes, frietjes met mayonaise en mosselen.” Ivan: “Fysiek gezien is een Colombiaan een mix van Afrikaanse en Spaanse roots. Ze zijn zwart, maar ook blank en hebben donkere tinten. Ze spreken met een bepaald accent. Voor de rest zijn Colombianen vriendelijk en warm.” Erica: “Finse vrouwen hebben meestal twee kleuren in hun haar, maar het grootste deel is vooral blond. Finnen hebben specifieke gezichtsuitdrukkingen, ze zijn verlegen en Finse meisjes dragen graag leggings.”


Image and video hosting by TinyPic

Mere (23), Mare (27) en Paula (24) uit Spanje

“Belgen zijn groot, hebben een vierkant gezicht en Belgische mannen en vrouwen zijn over het algemeen mager. Spanjaarden hebben donker haar en donkere ogen, ze lachen veel en maken heel wat gebaren terwijl ze praten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij omarmen elke opmerking, prangende vraag, opbouwende kritiek of lovende reactie, so shoot! Oh ja .. en bedankt!